zaterdag 29 november 2014

De nieuwe opkomst van de Polaroid camera

De polaroid camera hoort tot het verleden. Bij de meeste mensen roept een polaroid camera of foto jeugdsentiment op. Maar klopt dit beeld vandaag de dag nog wel? Het jeugdsentiment zal natuurlijk altijd blijven, maar dat de polaroid camera tot het verleden hoort is hedendaags een fabel. Sinds 2008 is de polaroid camera weer helemaal hot! Het in Enschede gevestigde The impossible project, opgericht door oud medewerkers van Polaroid, bracht ze in 2008 terug op de markt. Omdat een deel van de 31 benodigde chemicaliĆ«n niet meer verkrijgbaar waren, moesten de werknemers die nog in polaroids geloofden zelf een oplossing zoeken. Dat is ook de reden waarom het bedrijf “The impossible project” als bedrijfsnaam koos.

Polaroid fabriek Enschede
Zij zijn tegenwoordig niet de enigen die polaroid camera’s aanbieden, zelfs Fuji biedt ze aan. Het karakteristieke aan polaroid camera’s is de witte rand om direct uitgeprinte foto. Dit heeft zeker meegeholpen aan de opkomst van deze camera’s. Het andere grote voordeel aan een polaroid camera is dat de foto direct uitgeprint wordt. Dit maakt de camera perfect voor feestjes om festivals. Door het gebruik van polaroid camera’s op deze evenementen kan de organisator zijn bezoekers een uniek aandenken meegeven.


Tegenwoordig is de polaroid camera dus weer helemaal hot! Ze zijn volop aan het ontwikkelen met nieuwe producten. Het laatste voorbeeld hiervan is de “Polaroid cube”. De polaroid cube moet een concurrent worden van de go pro camera. Dat wil dus ook zeggen dat hij dezelfde functie heeft. Het kenmerkende van een polaroid camera is bij deze cube niet te vinden, hij filmt en maakt foto’s. Maar er is geen mogelijkheid om deze foto’s direct uit te printen. Deze polaroid cube is net op de markt en de tijd zal uitwijzen of het toch een succes wordt zonder het kenmerkende direct printen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten