maandag 24 november 2014

DIY: een polaroid fotoalbum

Polaroid foto’s verdienen natuurlijk een speciaal plekje. Je kan ze ergens ophangen, maar je kan ook gezellig een creatief middagje oldskool de polaroid foto’s in een fotoalbum plakken.

Stap 1: Ga opzoek naar een leuk fotoalbum
Er zijn een heleboel leuke en vrolijke fotoalbums verkrijgbaar. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de Hema of de Bruna. Er zijn ook veel fotoalbums verkrijgbaar met insteekhoezen, maar het leukst is natuurlijk één waarin je kan plakken en schrijven.

Stap 2: Verzamel een aantal leuke accessoires voor in je fotoalbum
Koop tenslotte een plakstift of foto stickers om de polaroid foto’s in het fotoalbum te plakken. Je kan je fotoalbum nog leuker maken door een aantal accessoires te kopen door bijvoorbeeld stickers, stiften, kleurrijk plakband of washitape te kopen.

Stap 3: Selecteer de polaroid foto’s voor in het fotoalbum
Verzamel al je polaroids die je ooit met jouw polaroid camera gemaakt hebt en maak een selectie van je favoriete polaroids. Bijvoorbeeld van een leuke vakantie, feestjes of polaroid foto’s met je vrienden.

Stap 4: Plakken maar!
Als je de polaroid foto’s geselecteerd hebt is het tijd om te gaan plakken! Leg eventueel eerst de polaroids klaar op de gewenste pagina voordat je gaat plakken, want eenmaal vastgelijmd kan het niet meer worden aangepast. Na het plakken van de foto’s kun je je album opvrolijken door bij de foto’s een beschrijving te schrijven of leuke stickers te plakken. Ook kun je er voor kiezen je foto’s niet vast te lijmen maar met kleurrijk plakband of washitape in te plakken.

Hieronder zijn een aantal leuke quotes voor polaroid foto’s verzameld:
- “Home is where the polaroids are”
- “Life is like a camera.. Focus on what’s important and you will capture it perfectly”
- “Polaroids makes the world a better place”

Bovenstaande quotes kun je eventueel in je fotoalbum schrijven ter opvulling.

Stap 5: Genieten maar!

Na het inplakken is het tijd om te genieten van je fotoalbum. Leg het album op een zichtbare plek en pak het er af en toe bij om al je mooie herinneringen weer op te halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten