donderdag 20 november 2014

Wereldberoemde kunstenaars gingen u voor in het gebruik van polaroid camera’s.

Er was een tijd dat instant polaroid camera’s de meest moderne camera’s waren. In die tijd waren het de hedendaagse digitale camera’s. Wereldberoemde kunstenaars hebben gebruik gemaakt van polaroid camera’s. Andy Warhol is hier waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van, wie kent de creatieve Amerikaan nou niet?
Iets minder bekende maar nog steeds wereldberoemde polaroid gebruikers zijn Lucas Samaras en David Hockney. Hockney maakte een afbeelding die uit meerdere polaroid foto’s bestond. Samaras maakte polaroid foto’s van zichzelf en beïnvloede die. Eigenlijk was het dus een selfie-fanaat. Zie de afbeeldingen hieronder voor het creatieve resultaat van beide kunstenaars.

Instant polaroid camera’s zijn er al ruim een eeuw, bij de meeste mensen roept het dan ook jeugdsentiment op. Ansel Adams was de allereerste polaroid kunstenaar. Adams heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van instant polaroid camera’s. Hij was het creatieve brein achter de ideeën die door de ontwikkelaars werden doorgevoerd. De hedendaagse instant polaroid camera ziet er moderner uit, maar werkt nog steeds hetzelfde.
Polaroid camera’s zijn zo succesvol omdat de foto direct uitgeprint wordt. Dit is voor de kunstenaars handig zodat zij direct de foto kunnen beoordelen. Tevens weet je zeker dat als je in bezit bent van een polaroid foto, de kunstenaar deze in zijn handen heeft gehad. Veel kunstenaars die gebruik maken van polaroid camera’s zijn aangetrokken door het effect van deze polaroid foto’s. De herkenbare witte rand om de foto en de unieke kleurstelling zijn hier voorbeelden van. Andy Warhol, David Hockney en Lucas Samaras waren voorbeelden voor vele jonge kunstenaars. Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere manieren om creatief bezig te zijn met polaroid foto’s. Probeer het zelf eens!

Kijk op onze website voor inspiratie of het aanschaffen van een polaroid camera. Tevens staan er meer blogs met relevante onderwerpen op de website.

Kunstwerk van Lucas SamarasKunstwerk van David Hockney


Geen opmerkingen:

Een reactie posten