woensdag 19 november 2014

DIY: Maak van je polaroids een polaroid hart

Al je herinneringen in een hart van polaroids

Het is jammer dat in dit digitale tijdperk alle foto’s van bijzondere momenten alleen terug te vinden zijn in een mapje op je computer of in een fotoalbum dat maar weinig bekeken wordt. Tijd om daar wat aan te doen! Want wat is er nu leuker dan al je mooie herinneringen aan je muur in de vorm van een prachtig hart? Perfect voor op een lege woonkamer- of slaapkamermuur en een erg leuke en originele manier om je polaroids op te hangen.

Stap 1: Selecteer je foto’s
Verzamel al je polaroids die je ooit met jouw polaroid camera gemaakt hebt en maak een selectie van je favoriete polaroids. Bijvoorbeeld van prachtige reizen die je gemaakt hebt, speciale momenten in jouw leven of foto’s met je lief. Voor dit hart zijn 34 polaroids nodig.

Stap 2: Maak het polaroid hart
Leg voordat je begint met plakken de polaroids eerst in de juiste vorm op de grond of op de tafel. Het hart zal er het mooiste uitzien als de polaroids op elkaar zijn afgestemd. Bekijk dus eerst je hart kritisch. Bekijk of de kleuren wel bij elkaar combineren voor een clean resultaat. Hou hier eventueel al rekening mee bij het selecteren van je favoriete polaroids.

Stap 3: Plak de polaroids op de muur
Ben je tevreden met je hart? Dan kun je aan de slag met het samenstellen en ophangen van je hart. Om de foto’s vast te plakken kun je gebruik maken van verschillende attributen. Bijvoorbeeld met tape of kleurrijk washi-tape wat verkrijgbaar is bij de Hema. Mijn aanrader: gaffer tape, dit komt in heel veel leuke kleuren en printjes en zit niet teveel lijm op, zodat je je polaroids (en de muur natuurlijk) niet zo snel beschadigt.


Heb je alles opgehangen? Geniet van je polaroidhart met al jouw mooie herinneringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten